Malovše 37, 5262 Črniče, Slovenija
Kamp David Logo
Kamp David Logo

Kulinarika

okušanje slovitih vipavskih vin in jedi

Vipavska dolina se lahko pohvali s svojimi vrhunskimi vini in okusno domačo hrano. V našem kampu želimo, da gostje okusijo pravo vipavsko kulinariko, zato vam z veseljem svetujemo pri izbiri ponudnikov.

O VIPAVSKIH VINIH

Vipavska dolina je znana tako po belih kot tudi rdečih vinih. Poleg razširjenih sort, uspevajo tu še nekatere avtohtone sorte, ki so v svojem okusu zelo posebne. Te sorte, ki jih še posebej priporočamo so zelen, pinela in vitovska grganja. V njih boste okusili pravi karakter Vipavske doline.

KULINARIKA

Poleg grozdja, v Vipavski dolini odlično dozori tudi ostalo sadje. Narava nas tu bogato obdari najprej s češnjami, nato z marelicami, breskvami, figami, hruškami, slivami, jabolki, kakijem in kivijem. Prav tako tu odlično uspeva tudi zelenjava. Domačini darove narave zelo cenimo in iz njih skrbno pripravljamo domače dobrote. Prave vipavske kulinarike pa ne bi bilo brez suhih mesnin, še posebej vipavskega pršuta, ki se močno prileže h kozarcu vipavskega vina. Za sladek konec pa so kot nalašč orehovi štruklji.

VINSKA IN KULINARIČNA DOŽIVETJA

Od vsega najbolj priporočamo, da se odpravite na pokušino vipavskih vin, saj je to pravo doživetje, zaradi katerega vam bo Vipavska dolina ostala v še lepšem spominu. V sodelovanju z najboljšimi lokalnimi ponudniki, našim gostom ponujamo organizirane vinske in kulinarične ture in ker želimo, da je gostom kar se da udobno, vas lokalni vodiči poberejo kar v našem kampu, tako da se lahko brez vsakršnih skrbi prepustite kulinaričnim užitkom.

V kolikor vam tovrstne ture niso pri srcu, lahko vipavska vina dobite tudi pri nas in se z njimi razvajate v udobju vašega kotička v kampu.   Verjamemo, da se boste zaradi takšnih doživetij še raje vračali k nam.

KAMP DAVID DAVID CIGOJ S.P.
Malovše 37, 5262 Črniče
DDV ID: SI85217085
Matična: 8214492000

 


Vse pravice pridržane. - 2021 © Kamp David | Izdelava spletne strani: Spletnikar
crossmenuchevron-down