Kamp David Logo
Povpraševanje
Kamp David Logo
Povpraševanje

Pohodništvo


Vipavska dolina je med drugim znana tudi po številnih pohodniških poteh in hribih, ki nudijo čudovite poglede na dolino. Pohodniške točke so primerne tako za začetnike kot tudi za izkušene hribolazce. Na nekaj pohodniških točk se lahko odpravite kar iz našega kampa. Do izhodišč za druge hribe pa je le nekajminutna vožnja.

Priljubljene pohodniške točke,

na katere se lahko odpravite iz kampa

Školj sv. Pavla (520m)

3km
1 ura
level
Školj sv. Pavla je zelo priljubljena pohodniška točka, ki nudi čudovit pogled nad Vipavsko dolino. Na školju je veliko lepih kotičkov, obnovljena cerkev sv. Pavla in razgledna točka, le nekaj metrov pod školjem pa so ostanki vodnega stolpa iz rimskih časov.

Veliki rob (1237m)

6 km
3 ure
level
Očaral vas bo že pogled na Veliki rob, katerega skalnati vrh štrli iz Trnovske planote in ga zato prepoznate že na daleč. Za nekoliko zahtevnejši vzpon boste nagrajeni s prelepim pogledom na Vipavsko dolino, Kras in Tržaški zaliv.

Kucelj (1237m)

7 km
3 ure
level
Kucelj je najbolj obiskana pohodniška točka tega dela Trnovske planote. Vrh je neporaščen, vzpon nanj pa je nekoliko zahtevnejši, a razgled iz vrha poplača vsakršen trud.

Veliki modrasovec (1353m)

9 km
4 ure
level
Najdaljša pohodna pot iz našega seznama. Na poti se lahko okrepčate v koči Antona Bavčerja na Čavnu, kjer ponujajo domače jedi. Na Velikem modrasovcu se nahaja stara vojaška zgradba, na vrh katere se je treba povzpeti za lepši razgled. Če boste Veliki modrasovec obiskali ob jasnem vremenu, boste v daljavi ugledali najvišjo slovensko goro, Triglav.

Mala gora (1034 m)

7,5 km
3 ure
level
Na Mali gori je koča, v kateri si lahko privoščite osvežilno pijačo in uživate v pogledu na Vipavsko dolino, pa vse do Jadranskega morja. Ne daleč stran je postavljena klopca ljubezni, katero morate obiskati še posebej, če ste v paru.

Vitovski hrib (604m)

8 km
3 ure
level
Na Vitovskem hribu je cerkev, ki je posvečena Materi Božji oz. Svetemu Duhu. Z vrha se odpira prelep razgled na Vipavsko dolino in na okoliške vasi. Nekaj sto metrov pod hribom je tudi Vitovsko jezero.

Priljubljene pohodniške točke

v Vipavski dolini

Otliško okno

8 km
3 h
level
Pohod od športnega parka Pale, mimo kraškega izvira Hublja nad Ajdovščino, do naravne znamenitosti Otliškega okna ponuja izjemne razglede na Vipavsko dolino, Kras in Jadransko morje. Dobro označena pot, speljana po nezahtevnem terenu, je primerna tudi za družinski izlet.

Skozno

6,6 km
2,3 h
level
Vzpon na Skozno ponudi spoznavanje edinstvenih kraških pojavov. Nenavadni vodni izvir Lijaka ob vznožju vzpetine in naravno okno na približno 700 m višine, imenovano Skozno, sta najbolj prepoznavni naravni posebnosti. Med vzponom lahko opazujemo padalce, ki se spuščajo s tukajšnjega vzletišča.

Ob Hublju po naravoslovni učni poti

3,1 km
1 h
level
Kratka pohodniška pot na robu Ajdovščine vodi v odkrivanje geoloških posebnosti, rastlinskega in živalskega sveta ob reki Hubelj, kamnin in vodnega ekosistema ter suhega kraškega travnika na vzpetini Školj. Na številnih točkah ob poti so predstavljene glavne drevesne in grmovne vrste, ki rastejo pri nas.

KAMP DAVID D.O.O.
Malovše 46, 5262 Črniče
DDV ID: SI 55761313
Matična: 9589813000

 


Vse pravice pridržane. - 2023 © Kamp David | Izdelava spletne strani: Spletnikar
crossmenuchevron-down