Kamp David Logo
Povpraševanje
Kamp David Logo
Povpraševanje

Vodni športi in kopališča


Vipavska dolina je poleg drugih naravnih danosti, bogato obdarjena z vodami, rekami, potoki in majhnimi slapovi. Tu tečeta dve reki, Vipava in Soča, ki se ob italijanski meji tudi združita. Obe ponujata možnosti za nepozabna vodna doživetja – supanje, veslanje s kajakom, kanjoning. V sodelovanju z lokalnimi ponudniki so možne tudi vodene ture.

Vipava SUP Adventure

Novo doživetje v Vipavski dolini

V vročih poletnih dneh smo še posebej veseli, da vam lahko ponudimo nekaj novega - naša ponudba je namreč bogatejša za VIPAVA SUP ADVENTURE - supanje po reki Vipavi. Pri tem pa ne gre le za "navadno" supanje, temveč lahko izbirate tudi med več različnimi turami.

Na izbiro so sup ture, sup ture z okušanjem lokalnih dobrot ter sup ture z vinsko degustacijo. Pri sami organizaciji aktivnosti, vključno s prevozom iz kampa, vam bomo z veseljem pomagali na naši recepciji. 🙂

Priljubljena kopališča

v Vipavski dolini in njeni bližini

REKA VIPAVA

Osrednja znamenitost Vipavske doline je zagotovo reka Vipava, ki ima kot edina reka v Evropi deltast izvir. Uradnega kopališča "še ni", je pa primerna za kopanje - seveda na lastno odgovornost. Najbolje je, da svoj kotiček za kopanje poiščete sami (relacija Velike Žablje - Renče). LINK

SOTESKA BELA

Tolmuni Bele so v poletnih mesecih priljubljena kopališča, ki pritegnejo številne domačine in druge obiskovalce. Topla in čista tolmunska voda ter gosta senca dreves nudita kopalcem prijetno osvežitev v poletni vročini (relacija Sanabor - Vrhpolje).

REKA HUBELJ

Vzdolž Naravoslovne učne poti lahko najdemo kar nekaj kotičkov ob reki Hubelj, kjer se domačini kopajo v visokih poletnih temperaturah. Več informacij o sami poti lahko najdete pod rubriko Pohodništvo.

IDRIJSKA BELA

Idrijska bela se nahaja v krajinskem parku Zgornja Idrijca. Tu najdete naravno kopališče Lajšt, kjer se lahko osvežite v vročih poletnih dneh in poležavate v naravni senci. Kopališče je vse bolj priljubljeno tako pri domačih kot tudi tujih gostih.

KOPALNO OBMOČJE SOČA PRI SOLKANU

Kopalno območje Soča se nahaja pri starem jezu. Soča je v tem predelu vrtinčasta in močno deroča, zato je lahko nevarna za tiste, ki ne obvladajo plavanja po divji vodi. Kljub nevarnosti vode, je to kopalno območje med ljudmi precej priljubljeno že zaradi prijetnega ambienta ter bara in adrenalinskega parka v neposredni bližini.

KOPALIŠČE KANAL

V bližini Kanalskega mosta se nahaja plaža s peskom. Reka Soča se tu v vročih poletnih dneh ravno prav ogreje, da je primerna za kopanje.

MARINA JULIA (MONFALCONE/TRŽIČ)

Dobre pol ure stran vožnje od kampa se lahko kopamo v Tržaškem zalivu. V Marini Julii je dolga peščena plaža, ki se razprostira na obrobju Monfalcona. Posebnost te plaže pa je, da morje tu ni globoko - prav zato pa je ta plaža nadvse primerna za majhne otroke.

SISTIANA/SESLJAN

Sesljan je zagotovo najbolj priljubljeno kopališče ob morju med domačini. V slabi uri vožnje se že lahko namakamo v Tržaškem zalivu, tik ob turističnem mestecu Portopiccolo. Ta priljubljena turistična točka je še posebej ob vikendih in praznikih množično obiskana.

KAMP DAVID D.O.O.
Malovše 46, 5262 Črniče
DDV ID: SI 55761313
Matična: 9589813000

 


Vse pravice pridržane. - 2023 © Kamp David | Izdelava spletne strani: Spletnikar
crossmenuchevron-down